Handicapregulering

Det er fra nytår slut med at blive reguleret i handicap ud fra en enkelt runde. Altså ingen bliver sat 0,1 op efter en skidt runde eller sat ned efter en runde med mere end 36 point. Alle handicapgrupper og regler for hvem der kan reguleres hvornår fjernes. Alle kan indberette scorer for 9 eller 18 huller, ja så gar også for 10-13 eller 14-17 spillede huller.

Det nye system bygger på at handicappet er et gennemsnit af dine indleverede scorekort.

Hvordan det…?

Jo som udgangspunkt omregner Golfbox de scorekort du indleverer til det aktuelle handicap – altså hvilket handicap har du spillet til på de indleverede runder.

Så gemmer systemet de sidste 20 resultater og de 8 bedste resultater tælles sammen og der divideres med 8, som så viser dit gældende handicap. Det er det handicap man bruger til at se hvilke tildelte slag man får på den bane man vælger at spille.

Så enkelt er det, men der er så mange muligheder for at man ikke bare lige kan gøre således. Nogle har ikke indleveret 20 scorekort, nogle gange er vejr- og bane-forhold ikke retvisende for scoreren og nogle gange scorer man urimeligt godt. Eller man spiller helt elendigt over en længere periode og hvad med nybegynderne. Det der med at spille kun 14 huller og alligevel indlevere scorekort skal også forklares. Systemet kan også kontrollere om der er samhørighed i private runder og i præmiegivende runder. Der er altså nok at tage fat på.

Vi er i gang…..
Det har i en måneds tid været muligt at se sit handicap i golfbox på baggrund af den nye reguleringsmetode. De fleste konstaterer et lidt højere hcp., men det burde på sigt ikke betyde noget, forudsat at man regelmæssigt indleverer scorekort. Alle runder spillet efter reglerne bør indberettes lige efter runden. Har man lånt udstyr, fået råd, spillet med lejeforbedring i semirough eller givet tvivlsomme put mv. kan runden ikke bruges til regulering.